, ,

Любовта или отмъщението... а защо не и двете?


Автор: Лекси Блейк
Заглавие: Отмъщение
Жанр: романтика с криминална нотка
Оценка: 5/5
Бележка: искам още!


След като се появи неочакваният замесен в убийството от преди двайсет години, Дрю Лолес има нужда от помощник. За да не въвлича братята и сестра си в разследването, той сключва сделка с Шелби Гейтс. Той е наясно, че накрая ще трябва да я предаде и излъже, за да не й позволи да издаде книгата си, изваждаща на показ цялата история на семейството. Обаче сделката прераства в нещо повече. А уликите стават все по-очевидни и дори потресаващи. Дрю е заставен да избира между семейството си и своите искрени желания... както винаги.  


 Тази книга ми напълни душата. "Отмъщение" прекрасно запълва и завършва трилогията Беззаконие на Лекси Блейк. Но това не е изненада за мен, защото още от самото начало знаех, че това ще бъде една страхотна трилогия, която за дълго ще остане в сърцето ми, след като го разкъса и слепи наново. И да си призная, дори съжалявам, че няма още. Толкова много ми се иска да има продължение, че не знам как ще се примиря. Чакането за тази книга ми се стори едно дълго изтезание, но повярвайте ми, изтезанието, че историята свърши, е по-голямо. 

 Книгата няма пролог, защото всичко започва от там, където го оставихме при Разплата. И всичко като във вихър отново те въвлича в напрегнатия свят на семейство Лолес, където всеки момент очакваш да стане нещо неочаквано. И то веднага идва. Още след първите страници очаквайте Дрю и Шелби да се... сближат. Очаквах тяхното сближаване да отнеме повече време, защото... знаете какъв е Дрю и колко студен го усеща читателят в предишните две книги. Именно затова така исках да прочета третата книга, защото знаех, че ще се развие любовният живот на Дрю. Той ми беше такава загадка, но благодарение на Шелби го разгадах.
  Шелби не е като Ели или Карли, за които ставаше въпрос в предишните две книги. Шелби е различна и вероятно се забелязва още при първото й споменаване в "Разплата", ако се зачетеш по-надълбоко. Направи ми впечатление, че тя е силна и няма нужда от никой друг, за да  достигне целите си. И затова в началото идеята за двойката им с Дрю ми се изключваше взаимно, защото с Дрю са толкова еднакви - независими, силни и решителни. Не бях сигурна дали двамата ще се променат, за да паснат с другия. И заради тяхната еднаквост разбрах, че не само противоположностите се привличат. Това ми хареса тук! Обикновено в романтичните романи жената е противоположност на мъжа и това се натяква постоянно, а тук Лекси доказва, че Шелби и Дрю именно затова са перфектни един за друг... те си помагат и тяхната сила и решителност става двойна. Не мога да преценя коя от трите двойки - Райли и Ели; Бран и Карли и Дрю и Шелби - ми е най-любима. Всяка от тях си има своите отличителни черти и добри и лоши страни. Харесвам всичките по еднакво и много ще се радвам, ако в коментарите ми споделите дали вие имате любима двойка от тази поредица. 
 Връщам се към ревюто.

 Не мога да не спомена, че в историята се появява и съвсем нов герой. Появата му и фактът, че е всъщност доста близък с фамилията Лолес, направо ще ви отвее! Аз самата в началото не повярвах и си мислих, че е някакъв номер от враговете на Лолес, но всички доказателства бяха налице. Няма да ви издавам нищо повече за новия герой, но да знаете, че ще доведе много нови проблеми, независимо дали ги е искал или не. Също така заради неговото появяване, сега просто ме сърби да прочета и четвърта книга, която да разказва неговата история. Може да се надявам напразно, но няма да спра да си мечтая Лекси да склони да напише продължение.

 А относно сюжета... мога да му се възхищавам с часове! Бих казала, че това е много повече от любовен роман. Лекси не набляга толкова на еротиката, колкото на мистерията около случая с убийството. Просто й се възхищавам задето така умело е изградила тази мистерия и си мисля, че най-вероятно Лекси е някой бивш агент на ФБР или на нещо подобно. Няма откъде другаде да е видяла такъв сложен сюжет! 
 А някъде към средата на книгата имаше един момент, който ми преобърна цялата представа за историята. Тогава (ще си позволя малък спойлер) се разбра, че Хач може да има нещо общо с убийството, а онзи - да го наречем "злодей", за да не издавам името - преобърна цялата история на обратно и постави под съмнение невинността на Дрю. Точно в този момент не знаех какво да правя и просто ми идваше да хвърля книгата, защото Лекси така представяше нещата, че не знаех дали всичко ще се оправи. А и всеки от героите се обърна срещу другия, което едва не ме съсипа. Пригответе се Лекси Блейк да си поиграе сериозно с вас и чувствата ви. 

 Бих казала, че това е и може би най-отличителната черта на книгата. Тук авторката не желае да достави удоволствие на читателя чрез романтика, а чрез екшън. И смятам, че книгата е донякъде неправилно оценена като романтичен роман. Жанрът й е смесица от екшън, романтика, мистерия и трилър.  Като всеки от тези жанрове носи със себе си съответните чувства и въздействия. В един момент си щастлив, а в другия се усещаш, че не дишаш от пет минути.

 Горещо препоръчвам тази трилогия! Както казах, още от началото знаех, че това ще е една добра история. Ако не си падате по романтичните романи, то трябва да прочетете трилогията само заради криминалния случай с убийството, неговото разследване и, разбира се, неговото отмъщаване. А пък ако харесвате романтични книги, то не се колебайте и за миг! По принцип не препоръчвам всяка книга на всеки, но тази определено си заслужава. 
Ревюта на предишните две книги може да прочетете от линковете в края на ревюто. Благодаря ви за вниманието!


Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
Когато Дрю Лолес открива фатален пропуск в плана си за отмъщение, той се вижда принуден да се обърне към разследващата репортерка Шелби Гейтс, с която се е зарекъл да няма нищо общо. Той й предлага сделка, която ще я направи не само част от разследването, но и ще я допусне до личния му живот.
Шелби никога не е предполагала, че ще бъде поканена да разследва този случай, както и колко ще е очарована от Дрю. Всеки ден, който прекарват заедно, ги сближава все повече. От улиците на Далас до високотехнологичния бизнес в Остин, Дрю и Шелби играят игра, започнала преди двайсет години. Игра, която или ще спечелят, или ще умрат…

Благодаря изключително много на издателство Ибис за предоставената възможност!

Ревю на Без милост
Ревю на Разплата



0 коментара:

Публикуване на коментар