, ,

Новини от Касандра Клеър



Отново новини от моята любима тийн авторка- Касандра Клеър.
Наскоро получих имейл от нейния сайт, но този път новините не бяха за испускане, затова реших да ги споделя и с вас. Лично съм превела цялото важно съдържание и се надявам да ви хареса.



Първото, което ми хвана окото, бе тази нова корица, която ще краси предстоящиятграфичен роман, направен по "Град от Кости". Засега знаем, че ще има и допълнителни сцени, които включват Изабел и Саймън и тяхната първа целувка в парка. Романът е илюстриран от Касандра Джийн и току що е излязла датата му на излизане. Тя е тази година на 31 октомври; ще бъде пуснат в Америка и Канада, а сега можете да го поръчате предварително в Амазон, а също се очаква да го пуснат и в BookDepository по някое време. Ето това е готовата му корица:



Много бих искала да видя как ще изглеждат всичките важни моменти от книгата като илюстровани. Затова ще следя постоянно ако някъде в интернет излязат снимки или пък някаква допълнителна информация. Ако излезе ще се опитам да я добавя към този пост и ще ви осведомя, ако го актуализирам. 


Също така, в имейла присъстваше и екслузивна част от книгата Queen of Air and Darkness, която е част от Тъмните Съзаклятия. Очаква се да излезе  през 2019 



Ето моя превод (моля да не се взаимства):

Страх пропълзя по ръцете на Ема. Откакто беше на дванадесет, тя се страхуваше от океана и винаги е вярвала, че родителите й са загинали в него, завлачени към дъното от Разиел знае какво, удавени до смърт от горчивата морска вода. Бушуването и плисъците на вълните, представите й за кадифеното и дълбоко черно дъно на океана изпълваха кошмарите й доскоро.
Дори когато откри, че родителите й са били убити, и то на сушата, от Малкъм Фейд, а телата им захвърлени в морето след смъртта им, страховете й останаха. Сега тя се протягаше към страха, приветстваше го. Можеше да го усети как запълваше празнините й останали от скръбта.
Отново погледна към морето. Към завъртащия се водовъртеж, вълните удрящи се като тъмно сини стени в иглите на скалата; всичко изглеждаше като картина на воден ураган, снимка на ужасяваща сцена, която е взета от безопасна дистанция.
Вятърът пищеше в ушите на Ема като предупреждение. Още една вълна се изви по скалите, изпращайки нагоре експлозия от пръски. Ема се усмихна непоколебимо на вятъра и солта, после скочи.


Все още не съм чела втората част от "Тъмни съзаклятия" - "Лордът на сенките", но първата книга - "Лейди Полунощ" постави обещаващи основи за следващата история. Така че, не бих изпуснала шанса да прочета и Queen of Air and Shadows.
Благодаря ви за интереса! Надявам се да ви е харесало и очаквам да разбера какво ви е мнението за предстоящия графичен роман. За да разберете първи при актуализация на този пост, можете да харесате страницата във Фейсбук.

0 коментара:

Публикуване на коментар