,

Новини от Касандра Клеър! [UPDATED]


Здравейте, фенове на Касандра Клеър! Днес съм ви приготвила няколко новини от самата нея относно предстоящия графичен роман и други предстоящи чудеса. Новините получих по имейла си чрез нейния сайт. 

И така, първата новина е, че вече можете да поръчате тематични продукти от Повелител на Сенките. Плакати, картички, значки, карти таро, стикери и татуировки нарисувани от илюстраторите Касандра Джийн и Алис Дюк. Можете да ги видите в Topatoco.



Следващата новина е, че Касандра вече е завършила част от творбата си с Холи Блек - Магистериум. Тя даже споделя, че няма търпение да ни покаже как всичко в книгата ще се случи и ни показва снимка на басейна, в който двете са си почивали в Италия:

Също така, тя е успяла да свърши и известна работа върху Queen of Air and Darkness и още един проект, за който казва, че не може да говори все още. Но тя предупреждава феновете на "Истории от Академията за ловци на сенки"  и "Хрониките на Магнус Бейн" да се подготвят.

Eксклузивно!


Касандра споделя новия си проект с Касандра Джийн, в който ще преплете Ловците на Сенки с класически приказки! По-долу можете да видите и една от илюстрациите, която ще бъде част от книгата. (да, ще има и принтирана версия, не само онлайн) Очаквайте още детайли в бъдеще!

Една моя мисъл: виждам, че на илюстрацията пише "Джослин" и "Люк", така че предполагам, че това преплитане с класически истории ще бъде свързано със поредицата "Реликвите на Смъртните", а няма да бъде като отделни приказки, както например направиха Джоан Роулинг с "Барда Бийдъл" и Рансъм Ригс с "Приказки за Чудатите".





~~~~~~~~~~~~~~~~~UPDATE~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Новината е от 8.09.2017 и нямам търпение да я прочетете, защото в нея най-накрая разбираме кога ще излязат новите книги от Касандра!
 Ето какво казва тя:

"Така, време е да се захванем със сериозна тема - моят график.
Е, добре де. Сериозен е за мен, най-малкото.
Всички знаете, че датите за публикуване бяха така: 
  • Пролет 2017: Повелител на Сенките
  • Есен 2018: Chain of Gold, първата книга от Last Hours

 Вмъкнати в това бяха и последните две книги от Магистериум и първите две от The Eldest Curses, серията, която пиша съучастно с друг автор относно Алек и Магнус. Можете да видите точно програмата ми в   tumblr.

 Едно от нещата, които влизат в това да си творец, е това, че въпреки нашите опити, животът винаги може да ни изненада. Авторовият блокаж, разболявания, семейни трагедии - всички тези неща не можем да ги предвидим и тогава те определят нашия график. През последната година, трябваше да се справям с всичките три - няколко разболявания от пневмония, смъртта на втория ми баща и няколко ужасни случая на блокаж.

Писането, освен моя професия, е и нещото, което обичам най-много. Също отнема и много работа и труд. И понякога, за да открия отново радостта в писането, означава, че трябва да оставя настрана нещо, върху което съм зациклила, и да работя върху нещо друго. В този случай, това е от части, защото не можах да направя разузнаването си, което по принцип правя за моите исторически романи. Така заседнах на Chain of Gold и се обърнах към Queen of Air and Darkness, за да се освободя от авторовия блокаж. И така, след време осъзнах, че съм написала повече от Queen of Air and Darkness, отколкото от Chain of Gold . Затова, ако искам да имам книга, публикувана през 2018, то трябва да е Кралицата.

Издателят ми също много искаше следващата книга да е тя. Искаха да задържат серията от Лейди Полунощ и Повелител на Сенките вървяща, и докато авторът винаги може да не се съгласи с издателя си, то е по-добре да работят в тандем. И така, решихме, че ще е по-добре, ако програмата ми изглежда така:
  • Пролет 2017: Повелител на Сенките
  • Есен 2018: Queen of Air and Darkness
  • 2019: Chain of Gold, първата книга от Last Hours
Знам, че ще разочаровам хората, които чакат от дълго време за продължението на Адски Устройства и, че много им се извинявам. Понякога не можеш да контролираш музата си - и ще се радвам да се върна на Chain of Gold   със свободно време, за да направя нужното разучване, което книга развиваща се през 1903, заслужава. Винаги съм искала да дам на читателите си най-добрите книги, който мога да напиша. Това понякога означава, че трябва да променя това, което си мислех, че ще пиша, с това, което трябва да напиша.

Датата на публикуване за  Queen of Air and Darkness ще бъде известна този Ноември. Ще ви известя веднага щом мога. През това време, вече се знае точната дата на първата книга от Eldest Curses , наречена The Red Scrolls of Magic. Тя е 5 март, 2019. Датата е предупределена от издателя ми и няма да зависи от промени в графика или авторски блокаж. Всъщност върви много добре и те смятат, че това е перфектното време а се издаде!

В допълнение, за тези, които тъжат за отлагането на Last Hours/Infernal Devices , изглежда, че се появява нов проект от серията на Хрониките на Магнус Бейн на хоризонта, който включва един от най-важните герои от Адски Устройства. Той ще проследява историята на няколко от героите от Last Hours, включващи Анна Лайтууд и Матю Феърчайл. Нямам търпение да ви споделя новините по-скоро!
Благодаря ви за цялото внимание и се надявам всичкото вълнение за Queen of Air and Darkness ще превъзмогне разочарованието за отлагането на   Chain of Gold. Определено отзивите от края на Повелител на Сенките ме накара да почувствам какво читателите наистина искат и заслужават. И за да завърша, много ще се радвам да ви покажа какво ще се случи сега с Ема, Джулиън, Марк, Кристина, Тай, Кит и останалите!

Всички вие сте били с мен през всичките ми издадени книги и сте показвали разбиране за всички отлагания и нередности. Не мога да мечтая за по-добри читатели!

xox,
Каси."
 
И накрая, Каси споделя "само за да се позабавляваме", илюстрация в процес от Касандра Джийн, където Теса чете на Уил и Джем от любимия си роман.



Не знам за вас, но аз съм over-excited за всичко това! И аз ви благодаря за търпението и ще ви помоля превода да не се заимства. 


Сега, след като сте прочели статията, можете да хвърлите едно око на тази страница във Фейсбук с ръчно направени книгоразделители от мъниста...

https://www.facebook.com/The-BubbleBead-Box-1824864087787391/?ref=bookmarks

0 коментара:

Публикуване на коментар